Ajk

Ime je dobio po komandantu savezničkih snaga u Evropi u Drugom svetskom ratu i predsedniku SAD, Dvajtu D. Ajzenhaueru. Nosio je odgovornost za mnoge važne odluke zbog čega je razvijao sisteme za lakše određivanje prioriteta.

Ajk je pametna to do lista pravljena po principu hitno-bitno, zasnovanom na Ajzenhauerovim metodama odlučivanja.

INFO (12.1.2018): Ukoliko formular u ovom trenutku nije funkcionalan, možete nam pisati na mrežama ili preko mejla. Hvala :)

Ajk će se postarati da svaka naša lista bude promišljena

Ajzenhauerova matrica, ili hitno-bitno matrica, pomaže u odlučivanju u tome koji zadaci su zaista važni, a koji mogu da se zakažu, delegiraju ili izbace u potpunosti. Radeći na pozicijama vojnog komandanta i predsednika SAD, Ajzenhauer je svakodnevno morao da donosi veliki broj odluka o prioritetima i shvatio je da stvari koje su bitne najčešće nisu hitne, a stvari koje su hitne najčešće nisu i bitne. Na osnovu te ideje razvio je metod za odlučivanje koji se sastoji od četiri kategorije u koje se postavljaju zadaci u odnosu na to koliko su bitni i hitni.Korice

Ajk se izrađuje u dva dezena.

Purple Haze

MoreDashboard

Oglasna tabla za poneti - za stvari koje su hitne/bitne. Samolepljivih papira za poruke ima raznih ali sigurno je da, bio lepak slabiji ili jači, neće svi stajati dugo na hrapavoj površini. Nije naš izum ali smo ga od starta ubacili u dizajn. Kod ostalih planera morate da nađete specijalnu foliju i nekako je naknadno ubacite.Matrica za liste

Sastoji se od četiri polja.

Bitno + hitno

Poslovi bitni za život i karijeru koji moraju da budu urađeni prvi. Stvari koje se moraju uraditi odmah i koje doprinose našim ciljevima ili rešavaju trenutne probleme.

Bitno + nije hitno

Zadaci bitni za život i karijeru za koje je potrebno doneti odluku kada se rade i onda ih isplanirati za neko vreme u budućnosti. Stvari koje doprinose našim ciljevima i sprečavaju buduće probleme. Stvari koje čine našu strategiju za uspešan završetak projekta.

Nije bitno + hitno

Zadaci koji imaju rok ali su takvi da ne moramo lično da ih uradimo - možemo da ih delegiramo. Stvari koje se možda i ne moraju uraditi i često nisu pravi činioci našeg uspeha. Potrebno je prepoznati i ograničiti ih.

Nije bitno + nije hitno

Stvari koje zapravo ni ne moraju da budu urađene i mogu se obrisati. Često nametnemo sebi dodatne obaveze koje se mogu izbeći jer ne utiču ni na naše ciljeve ni na zadovoljstvo. Stvari koje mogu da se potpuno izbace iz plana bez negativnih posledica ili čak sa pozitivnim posledicama kao što je vraćanje fokusa na prve dve kategorije.Beleške

Mesto za beleške je uvek dobrodošlo, bilo za dodatne informacije o projektima, praćenje mesečnih obaveza ili napredovanja projekata. Ajk sadrži sekciju za beleške sa kvadratićima.Tabovi

Tabovi od čvrste plastične folije koji se mogu premeštati omogućavaju lako okretanje na mesto gde smo stali. Uz to, odlični su kao mini dashboard-ovi, za lepljenje privremenih poruka. U Ajka smo smestili dva taba: za liste i za beleške.INFO (12.1.2018): Ukoliko formular u ovom trenutku nije funkcionalan, možete nam pisati na mrežama ili preko mejla. Hvala :)

Cena: 900 RSD


Rađen je na kvalitetnom, glatkom papiru od 100 grama pogodnom za kolor/kodovanje i pisanje svim vrstama rolera i flomastera.


Dimenzije: format A6.


Broj listova: 145.


Rok za izradu i slanje je 15 dana.


Ukoliko ste već kupili planer od nas: drugi ima 5% nižu cenu, treći i svaki sledeći ima 10% nižu cenu. Popust će biti uračunat nakon naručivanja.