Planer

Pravili smo i pravimo, stvari koje i mi sami koristimo, na osnovu dugog istraživanja i isprobavanja različitih vrsta planera i metoda organizovanja. Organizacija me je privlačila još u osnovnoj školi kada sam pokušavala da organizujem raspored za domaći i učenje, ali se proučavanjem i čitanjem o tome aktivno bavim poslednjih 6 godina, najpre od kad sam počela da radim dva posla pa je bilo potrebno žonglirati sa rasporedom. Tada sam shvatila da je organizacija mnogo više od rasporeda stvari u vremenu i da postoje mnogi metodi da ti pomognu da uradiš stvari koje ti teže idu. Kako sve postići, kako uraditi i ono što želiš a ne samo ono što moraš, kako da uradiš zadatak prema kome imaš neku vrstu straha, odbojnosti, blokade, kako da spremiš ispit ako ti je koncentracija loša, i kako zapravo ostvariti novogodišnje želje?

INFO (12.1.2018): Ukoliko formular u ovom trenutku nije funkcionalan, možete nam pisati na mrežama ili preko mejla. Hvala :)

Naš planer je okvir

Naš planer je pravljen tako da možete da ga ukrašavate pomoću washi traka ili ukrasnih papira ili nalepnica i raznih drugih stari. Pravljen je od izabranog papira takvog da ne propušta flomastere, rolere, hemijske, čak ni veliki broj markera koji smo isporbali. Izabrali smo deblji glatki papir pogodan za pisanje.
Planer je zamišljen kao prazno platno i namerno smo izbegli generičko ukrašavanje kako bi mogli da ga personalizujete prema svojim željama tako da može da bude skroz jednostavan ili možete da koristite olovke različitih boja tako da bude kolor-kodovan.Korice

Planer može nositi bilo koji dizajn korice iz trenutne ponude. Sve korice su uvek dostupne.Dashboard

Oglasna tabla za poneti - za stvari koje su hitne/bitne. Samolepljivih papira za poruke ima raznih ali sigurno je da, bio lepak slabiji ili jači, neće svi stajati dugo na hrapavoj površini. Nije naš izum ali smo ga od starta ubacili u dizajn. Kod ostalih planera morate da nađete specijalnu foliju i nekako je naknadno ubacite.Mini meseci

Godina napisana pregledno. Postoji u skoro svakoj agendi, ali mesto za godišnji pregled ciljeva, što je i najbitniji deo, ne nalazi se tako lako.Mesečni raspored

U prvom delu imamo pregled celog meseca gde može da se upiše više nedelja u napred neki fiksni događaj, a da uvek znamo gde je zapisan. Tako možemo rasporediti stvari koje treba uraditi pre tog događaja, na primer. Svrha ovog dela je preglednost i praćenje dužih zadataka. Linije za pisanje su tu radi urednosti, a i lakše je pisati na podeljenim poljima. Sa strane je mesto za listu ciljeva. Isto kao u poljima za dane pored, u toj listi možemo zapisati opšte smernice i šire definisane ciljeve na nivou meseca. Iznad svega je prostor u koji ja pišem, kada mesec nema šest nedelja, nekakav citat koji me motiviše. Ima mesta za stiker koji nas inspiriše ili nacrtati crtež koji ilustruje naše ciljeve.
U drugom delu ćemo najopštije ideje definisati i podeliti na manje delove. Sa jedne strane su polja za šest nedelja sa linijama za pisanje. U svaku nedelju ćemo ubaciti projekte koje treba kompletirati u toku te nedelje, uz poneki detalj ili informaciju. Sa druge strane imamo podelu najbitnijih ciljeva za taj mesec na kategorije ličnih i poslovnih ciljeva - najvažnije stvari za uraditi na ličnom i na poslovnom planu. Uživanje i naše lične želje su jednako bitne kao poslovni ciljevi.
Polje za beleženje stvari koje treba platiti pomaže u praćenju mesečnih računa, vanrednih troškova, investicija u skladu sa našim budžetom.
Top 3 su tri stvari kojima ćemo posvetiti vreme na prvom mestu, koje ćemo uraditi kako bismo bili zadovoljni mesecom čak i da ništa drugo ne uradimo.
Tu je i jedno polje za opštu to do listu, jer nam je to uvek potrebno. Ja je koristim za stvari koje ne mogu odmah da smestim u kategoriju ili u dan, za stvari koje zavise od drugih stvari, za ideje koje još uvek nisu definisane i podeljene na korake i za stvari koje su prosto bonus ako ih uradim.

Jedan od ključnih koraka projektnog menadžmenta je kreiranje Gantt tabele. Upravo tome ova sekcija i služi, ne u standardnoj formi Gantt tabele ali funkcija je ista. Vidim kako da rasporedim sve, koji zadatak uslovljava koji drugi zadatak i vidim da, ako ne uradim ovaj zadatak u ovoj nedelji, sledeći ću morati da premestim u narednu nedelju i tako dalje sve dok mi na kraju nešto ne ispadne iz meseca. Ovo može biti ozbiljan problem za projekte sa fiksnim rokom.Dnevni raspored

U dnevnom rasporedu pišemo svoje obaveze za konkretan dan, onaj poslednji korak u deljenju većeg cilja na manje, a svakom zadatku pripisujemo vreme. To do lista je samo prvi korak. Pripisivanje vremena i raspored po prioritetima nam omogućava da budemo stvarno produktivni.
Naš planer ima dve verzije dnevnog rasporeda.

Satni

Dnevni raspored podeljen linijama na po pola sata sa ispisanim punim satima. Pogodna je za ljude čiji posao obuhvata zakazivanje termina, i za bilo koga ko svoje obaveze raspoređuju po satu.

Trodelni

Svaki dan je podeljen na tri dela, što je pogodno za sve koji svoje dnevne obaveze ne raspoređuju po satu. Popularan način korišćenja ovakvog rasporeda je podela na jutro, dan i veče. Tako ćemo pripisati svakom zadatku okvirno vreme. Drugi načini su raspodela prema kategorijama na hitne, manje hitne i dodatne ili raspodela prema projektima.Beleške

Volite linije, kockice, tačkice? Možete da birate na čemu ćete da pišete. Naravno, sami birate šta pišete. Ja upisujem važne informacije za projekte vezane za ovu godinu, na primer "sređivanje dokumentacije", "poreska uprava i porezi", "polaganje vozačkog ispita". Imam deo za vođenje računa o računima i finansijama, listu knjiga i filmova koje želim da vidim i pročitam, listu stvari za pakovanje kada putuješ, važne brojeve telefona, planove za narednih pet godina i slične stvari. Mogućnosti su beskonačne.Tabovi

Tabovi od čvrste plastične folije koji se mogu premeštati omogućavaju lako okretanje na onu stranu gde smo stali, na današnji datum, na trenutni mesec. Uz to, odlični su kao mini dashboard-ovi, za lepljenje privremenih poruka. U planer smo smestili tri taba: u mesečni raspored, u dnevni raspored i u beleške. Mi tako pratimo svaku od tih sekcija mada su mogućnosti za njihovo korišćenje naravno potpuno otvorene.INFO (12.1.2018): Ukoliko formular u ovom trenutku nije funkcionalan, možete nam pisati na mrežama ili preko mejla. Hvala :)

Planer dolazi u dve varijante:

  • 12+ meseci: 1.800 RSD
  • 18 meseci: 2.200 RSD

Dizajn korica i elementi su isti za obe varijante.


Rađen je na kvalitetnom, glatkom papiru od 100 grama pogodnom za kolor-kodovanje i pisanje svim vrstama rolera i flomastera.


Dimenzije: format A5.


Broj listova: približno 145.


Sadrži mesece koji su relevantni u zavisnosti od vremena kada je kupljen - nije vezan za period januar-decembar. Minimalan broj meseci je 12, sadržaće mesece tekuće i naredne godine.


Rok za izradu i slanje je 15 dana.


Ukoliko ste već kupili planer od nas: drugi ima 5% nižu cenu, treći i svaki sledeći ima 10% nižu cenu. Popust će biti uračunat nakon naručivanja.