Bullet planer

Zamišljen kao prostor koji nudi potpunu slobodu i improvizaciju u planiranju.

Jedan od sistema koji savršeno odgovaraju ovakvom tipu otvorenog planera jeste Bullet Journal američkog dizajnera Rajdera Kerola, sistem koji nas je inspirisao i u čiju čast je Bulet planer nazvan. Upoznajte Kerolov Bullet Journal sistem ovde.Korice

(izbor)

Svaki model planera može nositi bilo koji koji dizajn. Svi se mogu videti na stranici Dizajn korica.Dashboard

(fiksni element)

Oglasna tabla za poneti - za stvari koje su hitne/bitne. Samolepljivih papira za poruke ima raznih ali sigurno je da, bio lepak slabiji ili jači, neće svi stajati dugo na hrapavoj površini. Nije naš izum ali smo ga od starta ubacili u dizajn. Kod ostalih planera morate da nađete specijalnu foliju i nekako je naknadno ubacite.Uvod

(izbor: sadrži ili ne sadrži)

Mesto za postavljanje i podelu ciljeva po kvartalima i mesecima, za potrebne svakodnevne informacije, za praćenje mesečnih plaćanja. Ukoliko imate manje obaveza u toku dana i nemate potrebe za onoliko mesta koliko nude drugi modeli, ovaj deo može biti idealan za dnevne aktivnosti, dok u journal delu možete pratiti informacije i ideje.Mesečni raspored

(izbor: sadrži ili ne sadrži)

U prvom delu imamo pregled celog meseca gde može da se upiše više nedelja u napred neki fiksni događaj, a da uvek znamo gde je zapisan. Tako možemo rasporediti stvari koje treba uraditi pre tog događaja, na primer. Svrha ovog dela je preglednost i praćenje dužih zadataka. Linije za pisanje su tu radi urednosti, a i lakše je pisati na podeljenim poljima. Sa strane je mesto za listu ciljeva. Isto kao u poljima za dane pored, u toj listi možemo zapisati opšte smernice i šire definisane ciljeve na nivou meseca. Iznad svega je prostor u koji ja pišem, kada mesec nema šest nedelja, nekakav citat koji me motiviše. Ima mesta za stiker koji nas inspiriše ili nacrtati crtež koji ilustruje naše ciljeve.
U drugom delu ćemo najopštije ideje definisati i podeliti na manje delove. Sa jedne strane su polja za šest nedelja sa linijama za pisanje. U svaku nedelju ćemo ubaciti projekte koje treba kompletirati u toku te nedelje, uz poneki detalj ili informaciju. Sa druge strane imamo podelu najbitnijih ciljeva za taj mesec na kategorije ličnih i poslovnih ciljeva - najvažnije stvari za uraditi na ličnom i na poslovnom planu. Uživanje i naše lične želje su jednako bitne kao poslovni ciljevi.
Polje za beleženje stvari koje treba platiti pomaže u praćenju mesečnih računa, vanrednih troškova, investicija u skladu sa našim budžetom.
Top 3 su tri stvari kojima ćemo posvetiti vreme na prvom mestu, koje ćemo uraditi kako bismo bili zadovoljni mesecom čak i da ništa drugo ne uradimo.
Tu je i jedno polje za opštu to do listu, jer nam je to uvek potrebno. Ja je koristim za stvari koje ne mogu odmah da smestim u kategoriju ili u dan, za stvari koje zavise od drugih stvari, za ideje koje još uvek nisu definisane i podeljene na korake i za stvari koje su prosto bonus ako ih uradim.
Jedan od ključnih koraka projektnog menadžmenta je kreiranje Gantt tabele. Upravo tome ova sekcija i služi, ne u standardnoj formi Gantt tabele ali funkcija je ista. Vidim kako da rasporedim sve, koji zadatak uslovljava koji drugi zadatak i vidim da, ako ne uradim ovaj zadatak u ovoj nedelji, sledeći ću morati da premestim u narednu nedelju i tako dalje sve dok mi na kraju nešto ne ispadne iz meseca. Ovo može biti ozbiljan problem za projekte sa fiksnim rokom.Bullet (bujo) sekcija

(izbor vrste)

Glavna celina Bullet planera može biti u nekoj od tri varijante ili njihovoj kombinaciji po izboru. Može se smestiti bilo šta od dnevnog praćenja aktivnosti do informacija za trenutne i buduće projekte.


1. Tačkice.


2. Linije.


3. Kvadratići.Tabovi / obeleživači

(fiksni deo)

Tabovi od čvrste plastične folije koji se mogu premeštati omogućavaju lako okretanje na onu stranu gde smo stali, na današnji datum, na trenutni mesec. Uz to, odlični su kao mini dashboard-ovi, za lepljenje privremenih poruka. U planer smo smestili tri taba, mi pomoću njih pratimo svaku od sekcija, mada su mogućnosti za njihovo korišćenje naravno potpuno otvorene.Fascikla

(fiksni deo)

Na kraju planera nalazi se fascikla za grupisanje sitnih papira.Detalji

Rađen je na kvalitetnom debljem gustom papiru pogodnom za kolor-kodovanje i pisanje različitim vrstama rolera i flomastera.


Dimenzije: format A5


Broj listova: 90 ili 140 (zavisno od varijante planera)Cene

Mala varijanta: 800 RSD

90 listova.


Velika varijanta: 1200 RSD

140 listova.Sistematizacija elemenata/izboraRok za izradu i slanje je od 8 do 16 dana.


Dostavlja Post Express. Cene dostave su između 240 i 350 RSD u zavisnosti od mase paketa (modela planera).


Ukoliko ste već kupili planer od nas: drugi ima 5% nižu cenu, treći i svaki sledeći ima 10% nižu cenu. Popust će biti uračunat nakon naručivanja.